Ana SayfaLütfü ErtürkAlgılama Yöntemi

Algılama Yöntemi

Beş yıl boyunca her fırsatta “algılama yöntemi” diye tutturdu.
Söylenmedik laf, verilmedik söz, asılmadık afiş, kesilmedik fiş kalmadı.Meclis kürsüsünden belki yüzlerce kez seslendi; meclis üyelerine.
“Yönetim zafiyeti geçirmek istemiyorsanız, algı yönteminizi geliştirin” diye öğütler veriyordu…Hazret,  5 gündür algılayamadı… 9-0 kaybettiğini!

Algı yöntemi ile gitti İstanbul’dan seslendi. “Balonların gururu iğneyi görene kadardır” diyerek algısının ne kadar geniş bir ufka sahip olduğunu gösterdi…

Bir an geldi algılayamadı 9-0 kaybederken, bu insanları daha önce nasıl ve neden kaybettiğini!Olsun, o yine kendi  Algılama Yöntemini konuşturdu “Kazanan partimiz oldu”.diyerek, meclis üyesi arkadaşları için bir şey algılamadıklarını ima etmeye çalıştı…

Haksız da değil hani!

Koskoca Belediye Başkanı, partiyi kucaklaması gerekirken, nasıl hücrelere ayırdığını algılamadılar!Onlara göre bu bir yarıştı ve herkes birbirini geçmeliydi.

Meclis üyeleri, Belediye Başkanlarına olan sadakatlerini göstermekle,  görevlerini yerine getirdiklerini zannettiklerinden algı yöntemini de çözdüklerini zannettiler…

Bu güne kadar hiç uygulanmamış bir yöntemle yarışa girdiler! Kaderleri 5 yıl boyunca hiç karşılaşmadıkları birinin elinde idi.Strateji hocası olarak lanse edilen birisi onları algı yöntemiyle belirledi. 4 liste ürettiklerinde, lokantası menüsü gibiydiler.Bir adet üçlü, her listede vardı.
Günün çorbası, şefin salatası, tatlı patronun ikramı olarak sunuldu… Sonuç; 9-0

5 yılda algılayamadıklarını, 5 günde algılamalarını bekleyemezdik…

Öyle de oldu! Gittiler topluca fotoğraf çektirdiler…  Gülümsediler.

Beyefendiye göre hava hoş!  Ben hepsiyle çalışırım diyor.Fark etmiyor yani…
Hani, Tilkiye sormuşlar; “tavuk sever misin?”  diye! Gülmekten cevap verememiş… Kimsenin tilkiye bir şey dediği yok! Herkes Tavukla bozmuş kendini…

Ne algı yöntemiymiş.

Oysa Masal da bir de Leylek vardı hatırlarsanız.Hani Tilki ile sürahiden, tabaktan yemek yedirme hikâyesi…  Leyleğin zekâsı işte!

Benim anlamadığım hala Tilkiye boynunu uzatan kazlar var!Kontenjandan geçinecek…

Keşke sizde Başkanınızın sizi algıladığı kadar, sizde onu algılayabilseydiniz… En azından yediğiniz golleri size balon olarak lanse etmezdi, edemezdi.

Dünya üzerinde algı yöntemini en iyi kullanan kurumlar: Amerikan ordusu ve Fethullah Gülen cemaatidir.
Kalın sağlıcakla

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

Seçmen Ne istiyor?..

İlgili Yazılar

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

Seçmen Ne istiyor?..