Ana SayfaLütfü Ertürkİmamın Çocukları

İmamın Çocukları

Belediye meclis üyelerinin tamamını töhmet altında bırakmamak için isim vererek yazacağım. Söylentiler üzerinden yazmamaya çalışırım ama arşivimizde bir öncesi varsa yazmakta imtina etmem.Arşivimizde ne vardı?

Söz konusu bu meclis üyesi beyefendinin, geçmiş günlerde de Belediye Başkanına gider yapması ile ilgili bir söylemini dile getirmiştik. Eh bir yıla yakın oldu ses çıkmadı!

Yazımızın adı “Yakarım” idi.

Dün, çarşıda özelikle emlak camiasında kulaktan kulağa yayılan bir söylem vardı.

Meclis üyesi bir beyefendi emlak camiasından bir arkadaşımızın işine el atmış.

Burada duralım biraz! Bir meclis üyesinin emlakçılık yapmasına bir şey demeyiz. Hatta emlakçılık yapan arkadaşlarımız da meclis üyesi oldular.

Lakin işini bağlamış kaporasını almış. Yani, iş bitmiş ertesi gün tapu yapacaklar. İşte bu işe el atan bir meclis üyesi dillere pelesenk olmuş durumda.

Kim bu?

CHP Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Doruk Bulut beyefendi!

Bu beyefendi ile kulağımıza ilk gelen iddialar bununla sınırlı değil tabi ki. Lakin haber kaynaklarım tek taraflı olmayıp, alıcı ve satıcının beyanlarına ulaştığımızda yazmakta sakınca görmedim.

Konuşulan şu ki emlakçı arkadaş, şehrimizden bir bayanın arazisini pazarlamamaktadır. Gayrimenkulün alıcısı ve satıcısı karşı karşıya gelir ve de anlaşırlar. Kaparo alınır. Ertesi gün tapu satış işlemi gerçekleşecektir. Hay aksi, işler ters gitmeye başlar hissedarlardan biri yerini satmayacağını beyan eder.

Derken iş bozulur.

Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi beyefendi devreye girer.

“Biz bitiririz bu işi! Sizin yerinizi park yapar, yerinize 18. madde uygularız! Büyükşehirden de bağlarız diyerek bağlar…

“Sizin Silivri de çok arazileriniz var! Sizin yerinizde olsam; Belediye ile iyi geçinirim” diye de çaktırmadan aba altından sopa göstermekten kaçınmaz.

Durmuyor, devam ediyor  “imarlı yerden veririz, köşeden veririz” diyerek pazarlama kıyağını da geçerken, birkaç kişilik yüksekçe bir bedeli de öksürüveriyor oracıkta!

Tek bir şey sormak isterim. Neyi, nasıl pazarlarsan pazarla? Bu meslekten ekmeğini kazanan bir insanın işini elinden alarak kendine ekmek çıkarmayı yüreğiniz nasıl götürüyor?

Yani bitmiş aşa su katmak buna denir.

Ben bu görüşmenin kaynaklarını ararken ulaştığım bazı konuşmalar var. Amanın insanın gülerken ölesi geliyor. Adamın yeri 3 Milyon TL adamdan yapılacak düzenlemeler için istenen 3 Milyon TL

Şimdi benim bakış açım nedir?

Hemen söyleyeyim. Hayatında, hiç İstanbul görmemiş insanların, Avrupa ve Balkanlarda nasıl cirit attıkları ortaya çıkıyor?

Belediye Başkanımız için bir şey demeyeceğim. Meclis üyesi “yakarım” demişti. Sevgili Belediye Başkanım o zaman susmuştu. Ben de susuyorum şimdi.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

Seçmen Ne istiyor?..

İlgili Yazılar

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

Seçmen Ne istiyor?..