Ana SayfaErdal Sezgin"MUTLU SİLİVRİ'' Acaba!

“MUTLU SİLİVRİ” Acaba!

Sayın Başkan, çabalarınız yakından izleniyor. .Çoğu da takdir ediliyor.

Basınla diyalog kurmanız güzel!.. Önerileri, dilekleri dikkate alıyorsunuz. Ben de bundan cesaret alarak kimi sorunları dile getirip, size bazı önerilerde bulunacağım.

Silivri’nin kangren olmuş sorununu her gün yaşayarak görüyorsunuz; TRAFİK!..

Fetöcülerin ”Silivri’de yaşamak güzeldir” sav sözünün yerine ”Mutlu Silivri” yi monte ettiniz. Acaba öyle mi?

Bence Silivrilinin mutlu olması için başta trafik sorununu çözmeniz gerekiyor.

”Park yeri”nden başlamanız öncelikli …Selefiniz, Kaymakamlık arkasına katlı otopark yapacağını iddia etmişti ama sadece tabelasını yaptırıp bize yıllarca seyrettirdi (!)

Moda deyimiyle palyatif bir çözüm önerim var: Esnafın; işyerinin kapısının önüne duba, sandalye , dolap, kasa koyarak sokağın ,caddenin işgalini önlemeniz şart. Halkın ortak malının kullanılmasını engellemenin cezası 2018’de 488 TL idi. Bu yaptırımın uygulanmasına ne dersiniz?..  Özellikle AVM’ler bu konuda çok saygısızca davranıp, sabahtan akşama değin işgallerini sürdürüyor.

Çarşıya çıktığınızda, 8-10 durağın önünden geçiyorsunuzdur. 1-2’sine giren minibüs sürücüsüne belki rastlıyorsunuzdur. Cadde ortasında durup trafiği arapsaçına döndürenlere yaptırım uygulanmasına ne dersiniz?

Havalı kornası olmayan minibüs yok desem abartmış olmam! Bunların duraklara yaklaşınca dat diri dat diri çalmalarını önletemez misiniz?

Araç kiralayanların park yerlerini parsellemelerine engel olunabilir sanıyorum.

Su, bira taşıyan 8-10 tonluk kamyonların yerine dağıtım daha küçük araçlar kullanılamaz mı? Bir – iki sefer fazla yapsınlar ya da dağıtım süreleri kısıtlanamaz mı?

Otobüslerin garajı var ama kamyonları, Tırları ne yapmalı… Yeni Mahallenin sokakları, caddeleri bunlara tahsis edilmiş olabileceğini düşünmüyorum.

Sayın Başkan, bir önerim daha var ama sonucu çok iddialı olacak! Hani derler ya ; ”bir ulusun uygarlığı , kaldırımlarının yüksekliği ve genişliği ile ölçülür.”  Var mısınız kaldırımların kıyısına sabitlenen, iki kişinin bile yan yana geçmesine engel olan o dubaları söktürmeye?.. İnanın Türkiye belediyelerine örnek olursunuz. Araçların park etmesini engelliyoruz , diyeceksiniz belki, ama ben de  ”önce insan” diyerek yaptırım uygulanabileceğini  belirteyim.

Hem çok sayıda zabıta memurumuz var bildiğim kadarıyla. Uzun sürecek bile olsa sürücüleri eğitebilirler .Biraz da spor yapmış olurlar(!)

Yazımı Ziya Paşa’nın özdeyişi ile bitireyim: ” Nush (öğüt) ile uslanmayanı etmeli tekdir (azarlama)  , tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!..

”Mutlu Silivri’de yaşamak dileğiyle…

İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

İlgili Yazılar

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..