Ana SayfaLütfü ErtürkAllah Dağına Göre Kar Verir…

Allah Dağına Göre Kar Verir…

Hafızanızı bir yoklarsanız, eminim anımsayacaksınızdır!İlk olarak 2004 yerel seçimlerinde başladı. Altın haberleri. Ne zaman bir seçim olsa, dikkatimi çeken hep altın haberleri olmuştur. Yurdun çeşitli bölgelerinde ve çeşitli illerinde mutlaka; “… İlimizde altın bulundu” diye manşetten verirlerdi. En çok da Manisa’nın haberi yapılmıştı bu güne kadar… 22 Temmuz 2011 seçim haberlerine bir bakın. Bütün gazeteler, bütün kanallar Manisa’da altın bulundu haberleri ile gündem yaratıyorlardı. Edirne bile nasibini almıştı. Kırşehir, Diyarbakır, Erzurum başı çeken illerimizdi…

Merak etmiştim bu seçim öncesi hiç böyle bir haber yapılmadı derken; O ne? Seçimlerin arkasından “Altın bulundu” haberi patlamaz mı? Ters giden bir şey mi oldu? Ne oldu? Bu haber niye seçim sonrasına sarktı derken, hükümet yetkilileri tek tek açıklama yapmaya başladılar. “Manisa’da altın bulundu.” Üstelik bir yıl önce zeytinlikleri talan edilen ve 2 yıl önce Kömür madeninde ölen işçilerin memleketi Soma’da bulmuşlardı altını…

Koskoca bakanlar yalan söyleyecek değillerdi ya!

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Ali Rıza Alaboyun miktarını bile veriyordu. 100 ton saf altın bulduk diye…

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ olayı başka bir boyuta taşımak istedi… 100 milyon m3 topraktan, 100 ton altın elde edebileceklerini söyledi.

Traji-komik hikâyemiz de burada başlıyor zaten!

Aynı tarihlerde ulusal basınımıza bir haber düşüyordu. Haber, Çin’in doğusunda Sandong körfezinde denizin 2000 metre altında bulunan 500 tonluk bir altın rezervinden bahsediyordu. 1000 kişilik araştırma ekibinin araştırmaları neticesinde rezerve ulaşıldığını ancak, şartların zorluluğuna dikkat çeken yetkililer; Çin’de altın madenlerine ancak 800 metreden sonra ulaşılabilindiği bilgisini veriyorlar.

Buyur şimdi! 100 milyon ton toprağı mı elersin. 2000 metre derinden mi çıkarırsın…

Allah, dağına göre kar veriyor! Çin’in nüfusu 3,5 milyar, Bulunan altın rezervi 500 ton. Türkiye, 77 milyon, bulunan rezerv 100 ton.

Yani, nüfus oranına göre biz kârdayız.

Ufak bir hesap yaptım, 18 litrelik bir teneke, 373 kilo altın alıyor. 19.2 m3 hacmi olan bu tenekelerle 268 teneke altın demektir.

Yani 268 teneke altını gidin kapalı çarşıdan da çıkarırsınız. 100 teneke altın için 100 milyon m3 toprağı kaç bin ton siyanürle ayrıştıracaksın…

Nedir bu Soma’nın çektiği?

“Altın haberlerinde” şimdilik Manisa’mız tek kaldı!

Tek rakibimiz Çinliler! Onlar bile haberin içini, araştırmaların 1000 kişilik bir ekip ile yapıldığı haberi ile dolduruyorlar. Biz de arayan, bulan ortada yok!  Teknik bilgi olarak da; 100 milyon m3 topraktan 100 ton altının çıkacağı…  Yani her bir milyon m3 topraktan bir ton altın çıkacak yani bin ton toprak eşeleyeceksiniz 1 gram altın elde edeceksiniz. Yani kaça gelecek bunun maliyeti.

Bir seçimin daha Altın haberlerini dinlemiş olduk… Biraz geç oldu ama olsun. Heyecan vericiydi. Ah şu Çinliler olmasa daha da güzel olacaktı.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Son Fasıl

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

İlgili Yazılar

Son Fasıl

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..