Ana SayfaLütfü ErtürkDaha Algılayamadınız mı?

Daha Algılayamadınız mı?

Daha algılayamadınız mı?Çok değerli Belediye Başkanımız Özcan Işıklar, tam altı yıldır beynimize kazıdı; “sizi algı yönetimi ile yönetiyorum” diye!

O söyledikçe, biz alkışladık. Algılayamadık, güzel bir şey yapıyor sandık!

Gelin, önce şu algı yönetimine bir kez daha bakalım!

Neymiş? Birlikte görelim…

Öncelikle bir masalla başlayalım istedim. Fazla ağırdan almadan girelim konuya…

Bu güne kadar insanlığa algı yönetimini anlatan çok güzel  bir masal vardır…

crhistian Andersen’in “Kral Çıplak” adlı öyküsüdür.

Hemen, hemen hepimiz biliriz bu masalı ama hiç birimiz bu güne kadar üstünde durmamışızdır. Masal da algı yönetimi kim tarafından verilmektedir. Terzi! Ah o Terzi yok mu, o terzi? Krala görünmeyen kumaştan elbise dikeceğini söyleyip, diken terzi. Ne diyor du? “Kralım size çok yakıştı.”

Terziye bu cesareti veren elindeki malzeme neydi?Halk, halkın Krala karşı gösterdikleri tutum! Kralı çıplak gördükleri halde ne dediler? Elbiseniz çok yakışmış Sevgili Kralımız… Ta ki çocuk gerçeği haykırana kadar…

Dönelim mi Bizim Terziye?

Sadece yollara bakmamız kafi! Ne demişti? Size yaraşır yollar yaptık. O da biliyordu yolların güzel olmadığını; bizler de! O günleri anımsarsanız tek bir açıklama yapıyordu bizlere “yakışır yollar ve meydanlar” hepimiz de bize yakıştı diyerek ses etmedik. Neden Yakıştı? Sorusunu soramadık! Biz kendimizden korktuk. Oysa o günler de ne çok yazı yazmış, haykırmıştım sizlere… Masaldaki çocuk kadar olamadık ya!Ben de  ona yanarım.

şimdi Algı Yönetiminin ciddi ve gerçek yüzüne bakalım!

Amerika’da son çeyrek yüzyıldır tavan yaptı Algı Yönetimi! Şirketlerin yönetiminden, uluslararası ilşkilere ve savaşlara kadar her alanda iş görür oldu.

Emperyalizmin işgallerine ne kılıflar uyduruldu bu sayede! Irak’a Afganistan’a, Mısır’a, Libya’ya demokrasi için gitti Amerika! Hatırlasınıza Turuncu, sarı siyah beyaz devrimleri… Oysa, bütün devrimler Kırmızıdır çünkü kanlı olmuştur.

Dünya’nın bütün gizli servisleri algı yönetimlerini gizli projeler ve yollardan yaparlarken; Sayın Belediye Başkanımız tam altı yıldır, yüzümüze baka, baka kafamıza vura, vura söyleyerek uyguladı algı yönetimini… Algı yönetiminin çalışması için zihnin algı ve temayülünü keşfetmek yeterlidir. Gerisi çok kolay gelir. beklentilerinizi ve eğilimlerinizi bilmeleri yeterli olacaktır.

İşte, algı şokunu yiyen temayüller; titan ziniciri gibi birbirlerine kenetlenerek büyürler, gelişirler, evrimleşirler.Tepkisiz, yandaş, yalaka ve ezik bir toplum haline dönüşürler…

sonra mı?

Herkesi kendileri gibi görürler!

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
İLGİLİ YAZILAR
- Advertisment -

Son Yazılar

Son Fasıl

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..

İlgili Yazılar

Son Fasıl

Empati ve Sempati

İfade Özgürlüğü

İşin Aslı

Hezeyan ya da Sanrı

Niyetli Bir Yazı

Vizyon Meselesi

Manipüle Etmek

Neyin Tecrübesi?..